Hart voor de Oogst!

Lucas 10, vers 2

Vietnam

Vlag Vietnam

Vietnam (Vietnamees: Việt Nam), officieel de Socialistische Republiek Vietnam, is een land in Zuidoost-Azië. Het bevindt zich op het Indochina-schiereiland en wordt begrensd door China in het noorden, door de Golf van Tonkin en het daarin gelegen Chinese eiland Hainan in het noordoosten, door de Zuid-Chinese Zee in het zuidoosten, door Cambodja in het zuidwesten en door Laos in het noordwesten. Met 92.477.857 (2013) inwoners behoort Vietnam anno 2011 tot de viertien meestbevolkte landen ter wereld. De hoofdstad is het noordelijke Hanoi (Hà Nội) en de grootste stad is de zuidelijke Ho Chi Minhstad (Thành Phố Hồ Chí Minh), het vroegere Saigon.

Informatie over Vietnam (bron: Wikipedia)

Hier werkt de familie Bloemberg.

Als derde generatie Nootdorper werd Jacob in 1989 uitgezonden vanuit de Hervormde Gemeente Nootdorp naar Amsterdam om daar bij Jeugd met een Opdracht het evangelie te verkondigen en hulpverlening te geven aan punkers en verslaafden. Linda kwam in 1990 uit Pennsylvania, Amerika naar de binnenstad van Amsterdam om daar als zendelinge met JmeO te werken. Na hun trouwen in 1992 verhuisden zij naar het Elim Bible Instituut in de staat New York, om zich voor te bereiden op lange termijn zending. Sinds 1997 werken zij vanuit de zusterorganisatie Elim Fellowship in Hanoi, Vietnam.

Tijdens hun eerste termijn werkten Jacob en Linda bij het Vriendschap Kindertehuis en een aantal andere sociale- en zendingsprojecten. Een aantal van de jongeren uit het kindertehuis zijn nu volwassen, getrouwd en hebben kinderen, hebben werk en zijn trouwe gelovigen in Jezus Christus. Na verloop van tijd richtte Jacob zich op “zaken als zending” en werkte hij als vrijwilliger bij de internationale gemeente Hanoi International Fellowship (HIF) terwijl Linda de kinderen thuis onderwees.

In augustus 2005 werd Jacob aangesteld als de pastor van HIF. Deze kerk verleent diensten aan buitenlandse Christenen die in Hanoi wonen en werken en is daarom heel kleurrijk in cultuur en kerkelijke achtergrond. HIF is van huis uit zeer internationaal en trekt mensen van alle continenten met meer dan 40 nationaliteiten aan. Regelmatige deelnemers aan HIF erediensten bestaan meestal uit zakenmensen, diplomaten, medewerkers van NGO’s, internationale studenten en vrijwilligers.

Bloemberg Family

Bloemberg Family

 

HIF is uitgegroeid tot bijna 500 deelnemers per zondag, hetgeen er toe geleid heeft dat in Hanoi West een tweede eredienst begonnen is. Hier was in november 2011 mee gestart in een 5-sterren hotel. Intussen heeft HIF een 600 m2 verdieping ingericht van een kantoorgebouw voor deze nieuwe gemeente, waar nu ook het kantoor van HIF is gehuisd. Dit is een unieke gelegenheid in Hanoi stad, waar de meeste Christenen in huisgemeenten samenkomen.

Deze gemeente speelt een belangrijke rol in de ontwikkelingen van Gods Koninkrijk in Vietnam. Mensen uit landen zoals China, Laos, Maleisië, en Taiwan komen tot geloof in deze gemeente. Ook ondersteunt de gemeente verscheidene projecten in de stad Hanoi en omgeving. Er is ook een groeiende samenwerking met de plaatselijke kerken en overheid. Het is de wens van HIF om de vrede en de welvaart van de stad te zoeken, de stad waar een ieder van ons naar is uitgezonden (Jeremia 27: 9). Als gemeente willen we actief betrokken zijn bij de daadwerkelijk gevoelde noden onder zowel de expats als de inwoners. Jacob geeft ook leiding aan het Netwerk van Missionale Internationale Gemeenten in Azië en het Midden Oosten.

Linda is lerares en werkt sinds 2011 bij de Concordia Hanoi International School. Dit is de eerste Christelijke school die zich gevestigd heeft in Hanoi. Deze droom werd verwerkelijkt door de Lutherse Kerk vanuit Missouri, VS. De administratie en leerkrachten zijn allen Christenen die op deze manier hun licht laten schijnen in deze stad. Docther Mikayla is een leerling op deze school. Zoon Josiah zal in 2014 gaan studeren in de USA terwijl docther Lianna al in de staat New York studeerd.

Volg hen via: www.facebook.com/bloemberg

Websites: www.hif.vn | www.micn.org | www.concordiahanoi.org | www.elimfellowship.org

Hart voor de Oogst! © 2020 Frontier Theme