Hart voor de Oogst!

Lucas 10, vers 2

Oekraïne

Inzamelingsactie Oekraïense vluchtelingen in Moldavië

Op 29 maart jongstleden hebben wij een vrachtwagen vol goederen op transport naar Moldavië kunnen sturen. Wij zijn erg dankbaar voor alle hulp en donaties die wij hebben mogen ontvangen! Gezien er aan de oorlog in Oekraïne voorlopig geen einde lijkt te komen en de stroom Oekraïense vluchtelingen naar Moldavië toeneemt, gaan wij door met het organiseren van transporten.

Onze tweede inzamelingsactie loopt van vrijdag 8 april tot en met zondag 17 april. Wij hebben de volgende goederen en producten nodig:

 • Voedingsmiddelen (ingeblikt en/of droog voedsel). Let op: dit moet minimaal 8 maanden houdbaar zijn! Grote vraag is naar mineraalwater, houdbare melk, babyvoeding, olijfolie, granen, pasta, rijst.
 • Hygiëneproducten, ongebruikt (handcrème, wc-papier, maandverband, (incontinentie)luiers e.d.)
 • Slaapspullen (slaapzakken, bedden, matrassen e.d.)
 • Medicatie (verband, pleisters, thermometers, glucosemeters, EHBO kits, bloeddrukmeters e.d.)
 • Keukengerei, onbreekbaar (camping- en wegwerpservies, wasmiddel, vaatdoeken, 10L pannen e.d.)
 • Overige (klapstoelen, campingtafels, rolstoelen, cementgebonden stucmortel voor binnen- én buitenmuren, glasweefselbehang ruit fijn, minerale wol van 10 cm dikte)

Onder de vluchtelingen zijn veel mensen (vooral kinderen!) met ernstige gezondheidsproblemen. Wij zijn daarom op zoek naar een aantal specifieke medische artikelen. Wij zijn ook op zoek naar (bouw)materiaal voor de aankleding van een nieuw opvangcentrum en dokterspost voor de vluchtelingen. Wij vragen iedereen die mensen in de bouwsector en/of in de medische zorg kent om deze oproep te delen en ons te contacten.

Let op!

 • Wij zijn momenteel voldoende voorzien van schoenen en kleding voor volwassenen. Alleen mensen die al eerder persoonlijk of telefonisch contact met ons hierover hebben gehad, kunnen nog kleding bij ons inleveren. Nieuw of nog verpakt ondergoed is welkom, hier is grote vraag naar.
 • Speelgoed en knuffels kunnen wij helaas niet aannemen maar educatief speelgoed, zoals kleur- en knutselspullen zijn welkom.
 • Gelieve alle spullen in goede staat en SCHOON aan te leveren. Spullen met scheuren, gaten, vlekken etc. zijn wij genoodzaakt weg te gooien.
 • Gelieve alles netjes en gescheiden met lijstjes van de inhoud in zakken of dozen aan te leveren (bijv. eten bij eten, lakens bij lakens etc.)
 • Staat iets niet op bovenstaande lijst en/of twijfelt u of we het kunnen gebruiken en/of andere vragen? Gelieve dan contact met ons op te nemen!
Adres & Contact Openingstijden
Rouwkooplaan 7, 2251 AP Voorschoten – Woensdag en donderdag: 15.00-18.00
– 06 838 31 712 (Julia) – Vrijdag, zaterdag en zondag: 12.00-17.00
– 06 293 15 019 (Marianne) Op afspraak ook mogelijk
   
Geerweg 3, 2631 PC Nootdorp Op afspraak
06 198 79 609 (Betty)  

Tevens stellen wij elke financiële bijdrage zeer op prijs, dit om de hoge en stijgende transportkosten en nog benodigd materiaal te kunnen bekostigen. Donaties kunnen worden overgemaakt naar:

Stichting Hart voor de Oogst ANBI status KvK: 27194290
Project: Oekraïense vluchtelingen Moldavië info@hartvoordeoogst.nl
Bank: NL 53 INGB 0002 76 8804 www.hartvoordeoogst.nl

Zowel op de Rouwkooplaan als op de Geerweg kunt u eventueel ook cash doneren.

Hartelijk dank voor al uw hulp!

Hart voor de Oogst! © 2020 Frontier Theme