Hart voor de Oogst!

Lucas 10, vers 2

Carmen – Moldavië

Vlag Moldova

De Republiek Moldavië (Roemeens: Republica Moldova) is een republiek in Oost-Europa, grotendeels gelegen tussen de rivieren Proet en Dnjestr (Nistru). Het land wordt in het westen en het zuiden begrensd door Roemenië en in het noorden en het oosten door Oekraïne. De hoofdstad is Chisinau (Roemeens: Chișinău; Russisch: Кишинёв, Kisjinjov). Het land geldt als een van de armste landen in Europa. Moldavië behoorde tot 1991 tot de Sovjet-Unie.

Informatie over Moldavië (bron: Wikipedia)

Hier werkt Carmen Ullersma, in Costești, een klein stadje in Noord Moldavië. Carmen zet zich in om op een levende en tastbare manier de geboden die Jezus het grootste noemde tot uitdrukking te brengen: ‘Heb de Heer uw God lief met heel uw hart, geheel uw ziel, met geheel uw verstand en al uw krachten’, en ‘heb uw naaste lief als uzelf’. Via de stichting Casa Vera Moldavië zet Carmen zich in en schrijft hierover als volgt.

Tijdens mijn werk in Moldavië, in de dorpen onder de armste mensen, heb ik ontdekt dat er een tekort is aan opvang voor ouderen. Daarom dat ik een dagcentrum voor ouderen heb opgericht in Costești. Costești heeft ongeveer 1,800 inwoners. Dit omvat het stadje Costești en 4 dorpen daar omheen. Het ligt aan de rivier de Prut en is een grensplaatsje met een douanepost naar Roemenië. In Costești is het leven niet makkelijk voor ouderen. Veel ouderen hebben een pensioentje van 600 lei per maand (ongeveer 30 euro). In de dorpen rondom Costești hebben ouderen geen stromend water in huis. Wat betekent dat ze in huis ook geen douche, toilet of wasmachine hebben. In het dagcentrum bieden we hen de gelegenheid om te kunnen douchen, hun kleding te wassen in een wasmachine en we verzorgen een warme maaltijd. We laten de ouderen en kinderen uit Costești met elkaar in contact komen door een paar keer in de week na schooltijd samen creatieve activiteiten te ondernemen in het dagcentrum.

Wilt u meer weten over dit project dan kunt u meer informatie vinden op de website van Casa Vera. U kunt zich op de website ook aanmelden voor de nieuwsbrief.

Wilt u een van de ouderen sponsoren die naar het dagcentrum komt, dan kunt u een mail sturen naar carmenullersma@hotmail.com. Meer informatie hierover vindt u ook op de website.
Carmen_Igor-300x199

Ik ben afgestudeerd HBO-Verpleegkundige en heb Theologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In de zomer van 2009 heb ik de Harvest School van Iris Ministries in Pemba, Mozambique gevolgd.

Hart voor de Oogst! © 2023 Frontier Theme